Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boomplantdag in Laakdal : voor 167 kindjes een boom

Laakdal

Naar jaarlijkse gewoonte vond in Laakdal de boomplantdag plaats. Er wordt dan een boom geplant om de geboorte van de Laakdalse kindjes te vieren. Dit jaar werd een boom geplant voor de kinderen geboren in 2021.

Er wordt elk jaar in een andere Laakdalse gemeente een boom geplant. Deze keer is het de beurt aan Veerle-Heide. Voor de organisatie van de boomplantdag slaan de jeugddienst en de dienst burgerzaken de handen in elkaar. De groendienst zorgt voor het planten van de boom.

Schepen van gezin Raf Moons is blij met het enthousiasme waarmee de gezinnen deelnemen aan deze dag: “de boomplantdag is een echte familiedag. Het hele gezin wordt uitgenodigd. Er worden hapjes en drankjes voorzien en is er kinderanimatie voor de broertjes en zusjes. We zijn blij onze gemeente te zien groeien. Er werden in 2021 maar liefst 167 kindjes geboren.”  Ook schepen van milieu Benny Smets is blij met het succes van de boomplantdag: “een geboorte is een heuglijke gebeurtenis, dat vieren we graag mee met de ouders.

De ouders krijgen van de gemeente een geboorteboom cadeau om zelf te planten. Het is leuk om deze traditie in ere te houden en de gezinnen bouwen zelf mee aan een groenere, gezondere toekomst van hun kinderen.”  

Laakdal

Deel dit artikel